Isnin, 20 September 2010 | By: iKhwan89

RAYA TIME!!!....hehehehe

bismillah..dengan nama Tuhan yang Maha Pemurah lagi Maha penyayang...semoga semua dalam kasih sayang Tuhan..ape kabar semua??semoga semua dalam senyuman....macam aku..(^_^)
He3....alhamdulillah...syawal telah kita rai kan bersama...menjadi tradisi kunjung mengunjung sanak saudara,jiran2..dan sesape jer yang kite kenal..time2 raya ni lah kite nak ziarah....murni....sangat indah....namun......ada juga yang secara tidak sedar mencalarkan kemurnian syawal ini..
Mana taknya.....pagi2 dah di sirami dengan umpat mengumpat jiran sebelah....pantang jiran beli perabut baru...pantang tengok jiran tukar langsir..haa....siap lah...*mujur mak aku tak macam tu*huhuhu..
ada lagi......ni ha,,bebudak sekarang ni.....ibu bapa sekarang mungkin kurang mengajar kan anak mereka tatasusila dan adab ketika berada di rumah orang...huhuuhu....tengoklah..pantang dapat duit raya RM1..siaplah..."RM1 je ke pakcik??"..huhuh..ni pngalaman ni...bukan reke2....huhuhu...

Tu belum kisah orang2 tua di pinggiran masjid...macam2 cerita......

Inilah tanda puasa yang tidak di terimaTuhan...aku juga mungkin termasuk dalam golongan ini...yang aku harapkan Tuhan ialah redha Tuhan...aku tahu...setakat puasa aku ni....komfem tak boleh aku nak dekat dengan syurga...

Ampunkan aku Tuhan....aku sungguh lalai dengan ramdhan lepas..tahun lalu aku berjanji...tapi janji hanya tinggal janji..ya Allah..berdosanya aku....ampun kan aku Tuhan....

selamat aidilfitri..ampun maaf untuk sumer.......selamat menyambut dengan penuh kesyukuran.....

3 comments:

Hisyam Muhibah berkata...

Tahniah kerana selesai menunaikan ibadah puasa dan merayakan kemenangan kembali kepada fitrah.

--> post komen ni harap2 blog awak update dalam bloglist saya. ada satu blog yg macam kes awak ni jugak. lepada saya bagi komen, barulah diupdatekan bloglist.

iKhwan89 berkata...

terima kasih e.hisyam...(^_^)


yeke..ok e.hisyam..

iKhwan89 berkata...

ok..dah post..huhuhu


Ketika Cinta Bertasbih (instrument Hits) - Instrument
Mp3-Codes.com